FÖRFATTARBESÖK OCH ANDRA MÖTEN

lena@lenalilleste.se

Jag erbjuder författarbesök, deckarskola, workshops och events ute på skolor, bibliotek och i privata sammanhang.FÖRFATTARBESÖK (1 lektion)

Under författarbesöken visar jag bilder samtidigt som jag berättar om mina böcker, mitt skrivande, hur jag får idéer och inspiration. Jag läser ur en av mina böcker, svarar på alla sorters frågor och så avslutar vi ev. med en skriv- eller målarövning. Ofta kopplar jag ihop skrivövningarna med mina olika bokserier.


DECKARSKOLA (1-2 lektioner)

Jag kommer ut till skolorna och har deckarskola med eleverna, eller så sker det på olika bibliotek på lov eller helger. Upplägget anpassas efter grupp och ålder och inehåller för det mesta både skrivande och målande. Med de yngre barnen jobbar vi ofta med utgångspunkt från min bokserie om Mynta eller om Skoldeckarna Max och Penny.


FÖRFATTARBESÖK + DECKARSKOLA (2-3 lektioner)

Jag besöker en klass och vi inleder med författarbesök och sen fortsätter vi med deckarskola.


WORKSHOPS (1-4 lektioner)

Jag erbjuder workshops i form av olika skrivövningar. Det kan vara allt från att skriva sagor, spökhistorier eller många korta övningar - både muntliga och skriftliga.


HÖGLÄSNING / SNEAK PEAK (1 lektion)

Jag kommer till en klass eller en grupp där jag högläser ur mina böcker under en lektion. Ibland högläser jag ur böcker som inte ens har kommit ut ännu. Under tiden som jag läser får eleverna måla om de vill.


YOUTUBE (2 lektioner)

Jag träffar grupperna på skolor eller bibliotek där eleverna får spela in en egen Youtube-video. Vi pratar om upplägg, innehåll och genomförande. Sen spelar vi in en gemensam video. Jag filmar och efteråt redigerar jag videon i Imovie så att den kan läggas ut på Youtube, om så önskas.


EVENTS 

Jag kommer till olika events, invigningar, kalas och pratar om böcker, skrivande, gör poängpromenader, har boklotteri, högläsning, barnen får spela teater utifrån mina karaktärer, eller så får de vara egna skoldeckare som löser ett mysterium.
LENA LILLESTE

FÖRFATTARE