FÖRFATTARBESÖK OCH ANDRA MÖTEN


Jag erbjuder författarbesök, deckarskola, workshops och events ute på skolor, bibliotek och i privata sammanhang. Jag erbjuder också digitala författarbesök.


FÖRFATTARBESÖK (1 lektion)

Under författarbesöken visar jag bilder samtidigt som jag berättar om mina böcker, mitt skrivande, hur jag får idéer och inspiration. Jag läser ur en av mina böcker, svarar på alla sorters frågor och så avslutar vi ev. med en skriv- eller målarövning. Ofta kopplar jag ihop skrivövningarna med mina olika bokserier.


DECKARSKOLA (1-2 lektioner)

Jag kommer ut till skolorna och har deckarskola med eleverna, eller så sker det på olika bibliotek på lov eller helger. Upplägget anpassas efter grupp och ålder och inehåller för det mesta både skrivande och målande. Med de yngre barnen jobbar vi ofta med utgångspunkt från min bokserie om Mynta eller om Skoldeckarna Max och Penny.


FÖRFATTARBESÖK + DECKARSKOLA (2-3 lektioner)

Jag besöker en klass och vi inleder med författarbesök och sen fortsätter vi med deckarskola.


WORKSHOPS (1-4 lektioner)

Jag erbjuder workshops i form av olika skrivövningar. Det kan vara allt från att skriva sagor, spökhistorier eller många korta övningar - både muntliga och skriftliga.


HÖGLÄSNING / SNEAK PEAK (1 lektion)

Jag kommer till en klass eller en grupp där jag högläser ur mina böcker under en lektion. Ibland högläser jag ur böcker som inte ens har kommit ut ännu. Under tiden som jag läser får eleverna måla om de vill.


DIGITALA FÖRFATTARBESÖK

Det betyder att jag kan träffa klasser i hela Sverige, oavsett var skolan ligger. Det tillkommer ju inte heller dyra omkostnader såsom hotell, traktamente och resekostnader.


De digitala författarbesöken ser ut så här: Jag berättar om mina böcker, hur jag får idéer och inspiration till karaktärer, platser och händelser. Jag berättar hur jag jobbar och om nya projekt. Jag svarar på frågor och läser ur en av mina böcker, eller ur ett manus på en ny bok.


Eftersom världen ser ut som den gör just nu, är det här ett väldigt bra sätt för klasserna att få ett författarbesök, men kanske också  för skolor som ligger avlägset och därför inte får så många författarbesök.